At , Sıcakta Yoğun Tempoya Dayanamayarak Çatladı

Aşırı sıcaklar yüzünden fenalaşan at uyutuldu, sahibi at arabasını kendisi çekti.


Yurt genelinde “deve bayıltan” denilen kuvvetli sıcak hava dalgası, etkisini sürdürüyor. Adana’da sahibinin satmak için yüklediği onlarca kilo sebze ve meyveyi kavurucu sıcak altında çeken at, sıcağa dayanamayıp fenalaştı ve yol ortasına yığıldı.
Mahalle aralarında at arabasıyla sebze ve meyve satan Cevdet Tan, sabah at arabasına yüklediği malzemeleri satmaya başladı. Tan, hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu öğle saatlerinde daha fazla meyve ve sebze satmak için atını sokak sokak dolaştırdı. Aşırı sıcağa ve üzerindeki fazla yüke dayanamayan at rahatsızlanıp asfalta yığıldı. Atın sahibi su dökerek atı kaldırıp satışa devam etti.

İKİNCİ DÜŞÜŞTE ÖLDÜ

Halsiz kalan at Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kozan yolunda sıcaktan tekrar rahatsızlanıp yere düştü ve bir daha kalkamadı. At sahibi Tan’ın tüm uğraşlarına, kafasına ve vücuduna su dökmesine rağmen at kalkmadı. Sıcağın altında güçlükle nefes alan atı güneşten korumak için vatandaşlar şemsiye tutup, belediyeyi arayarak yardım istediler. Belediye ekipleri beklenirken yoldan geçen veteriner Halil İbicioğlu, ata ayağa kalkması için ilaç verdi. At ayağa kalkmayınca bu kez belediye ekipleri hortumla su sıkarak hayvanı kaldırmaya çalıştı. Veteriner İbicioğlu, yolun ortasında can çekişen atı iğne yaparak uyuttu. At kısa süre sonra iğnenin etkisiyle öldü.

Pazartesi Hastalığı sonucu at veteriner hekim tarafından uyutulmak zorunda kalındı.
Pazertesi Hastalığı hakkında bilgi edinmek için gelecek yazımı takip ediniz.

Buradan yazılara ulaşabilirsiniz Tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder